Rumma Zweden 16 10

Voel de lente kriebelen!

Door MZ op vrijdag 11 maart 2016 12:47

Op 20 maart, als de dag en de nacht even lang zijn begint de -astronomische- lente! Het lengen van de dagen, de bloesem en vele krokussen en narcissen die hun kopjes laten zien, de zon die vaker schijnt! We verlangen ernaar..

De lente wordt gevierd om een nieuwe vruchtbare periode in te luiden met dansen rond de meiboom en de vreugdevuren (meierblissen), met vruchtbaarheidssymbolen zoals de paashaas met eieren (symbolen van nieuw leven), het haantje op de stok met Palmpasen. Feesten en rituelen: de Rooms Katholieke traditie met de vastenperiode, de Joodse traditie met het Joods lentefeest of matze feest, het Chinees Nieuwjaar is ook een lentefeest met draken- en leeuwendansen, Pinksterblom, Beltane en de Vrijmarkten op Koninginnedag worden gevierd op 30 april (nu Koningsdag op 27 april), de vooravond van 1 mei, het Engelse May Day of Dag van de Arbeid, in het Hindoeisme het Holy -Phagwa, Noroez uit Iran en Afghanistan rond 21 maart en in Italië is de meimaand Maria maand.

Langs de kust van west Nederland is begonnen met de opbouw van de strandpaviljoens: bij strandtent de Kwartel is het eerste kopje koffie al weer gemaakt! We verheugen ons op de komende strandyoga en beginnen af te tellen naar mei! Nog 7 weken!

bron: Wikipedia