Global Mala 2015

Global Mala Day 20 september 2015

Door MZ op maandag 31 augustus 2015 15:17

Zondag 20 september 2015 is het weer wereldwijd GLOBAL MALA Day! Wereldwijd met zoveel mogelijk mensen yoga doen! De yogales wordt volledig aan het goede doel gedoneerd. Doe mee met Yogaplek op het strand en maak het verschil! Dit jaar is het goede doel: Stichting Chimding.

Deze stichting heeft als doel het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomstverwachting van kinderen in Nepalese dorpen. Stichting Chimding wil dit bereiken met educatie: passend onderwijs van goede kwaliteit én voorliching. Na de laatste aardbeving is het geld hard nodig! De stichting heeft geen winstoogmerk en garandeert dat alle giften nagenoeg voor 100 % ten goede komen aan de bewoners van de Nepalese bergdorpen.

Op deze dag geven yogadocenten hun tijd en aandacht door hun lessen op donatiebasis aan te bieden. Deze GLOBAL MALA is in 2007 bedacht door de bekende Amerikaanse yogadocente Shiva Rea. Zij maakte zich zorgen om de global warming en zo ontstond het idee voor een grensoverschrijdend project. Yogabeoefenaars dragen hun series: in yoga, meditatie en of kirtan, op aan het goede doel, waaronder de strijd tegen klimaatverandering.

Een mala is een kralenketting die wordt gebruikt bij het mediteren. Voor Shiva Rea staat de kralenketting symbool als teken van vrede en hoop. Vandaar dat ze dit beeld koos om yogi's wereldwijd een symbolische cirkel rond de aarde te laten vormen. Het doel is niet alleen geld inzamelen, maar ook energie, bewustwording en betrokkenheid genereren.

GLOBAL MALA yogales: yogales voor het goede doel: STICHTING CHIMDING!

De yogales zal zijn van 10.00-11.30 uur op de bekende plek: het Zuiderstrand bij afslag 11 thv Strandpaviljoen 'ZUID'. De weersverwachting is goed: wolken zullen afgewisseld worden door zon. Er wordt geen regen verwacht. (Anne-Door de Jong, secretaris van Stichting Chimding zal helaas niet aanwezig zijn om meer over Chimding en de noodzaak van doneren te vertellen; ze is helaas ziek).

Wees van harte welkom en neem gerust je vriend/in, moeder/vader, zus/broer, buren mee! 

Met het volgen van de Global Mala les, het geven van je energie, tijd en je donatie maak je een verschil! Doe mee wereldwijd!