Darshan met Amma

Door Margreet op dinsdag 23 oktober 2012 19:03

Tags:

Amma zegent ons land dit jaar opnieuw met een bezoek. Op 27-28 en 29 oktober zal ze aanwezig zijn in de Expohal in Houten nabij Utrecht. Het programma zal bestaan uit darshan (persoonlijke ontmoeting met Amma) Bhajans en op de laatste dag een Puja. 

Darshan - een ontmoeting

Velen komen voor Amma's darshan. Darshan betekent letterlijk: 'een visioen van het goddelijke'. In India spreekt men over darshan als men een heilige of een heilige plaats bezoekt. Amma´s darshan is heel bijzonder. Zij verwelkomt iedereen in haar armen en geeft een moederlijke omhelzing. Haar omhelzing is voor velen het hoogtepunt van hun bezoek aan Amma. In de omhelzing fluistert Amma soms 'My darling son' of 'daughter' of 'darling, darling, darling'. Ze kijkt je aan met haar stralende glimlach en geeft je prasad: een zegening in de vorm van een snoepje en een rozenblaadje. Amma's omhelzing is gratis net als de entree tot het programma. Het is mogelijk om samen met familieleden of vrienden darshan te krijgen. Ieder krijgt dan eerst apart darshan en daarna omarmt Amma allen samen nog een keer. Als je dat wilt zorg er dan voor dat je bij elkaar in de rij gaat zitten.

We willen je uitnodigen om je niet alleen op de darshan zelf te richten. Bij Amma in de buurt zijn is al heel bijzonder. Haar vol liefde bezig zien en genieten van de sfeer is een grote inspiratie. Tijdens darshan is er bijna altijd muziek. Vaak, in ieder geval tijdens Devi Bhava speelt en zingt Amma's eigen muziekgroep.(Devi Bhava is een extra feestelijk onderdeel in de laatste avond en nacht van het programma waarbij Amma's energie door velen als extra krachtig wordt ervaren. Devi Bhava betekent letterlijk: In de stemming van Devi. Devi is een indiaase godin.) 

Voor meer info: www.amma.nl