Rumma Zweden 16 11

My own retreat 10-12 mei 2019

Door Margreet Zijlstra op dinsdag 19 december 2017 12:16

Yoga in Zeeland, wadend in ruimte en rust...Een yoga retreat van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. De unieke en rustgevende plek is omringd door een prachtige tuin met een zonnig terras, sauna's en een buitenzwembad. Wandelen in de duinen, op het strand of in het bos. Heerlijke vegetarische maaltijden...lees verder

Als je geraakt wordt door yoga kunnen er wezenlijke dingen veranderen in je leven: ‘thuiskomen bij jezelf.’ Dát gevoel is in mij verankerd sinds ik yoga beoefen en me steeds verder verdiep in yoga. Mijn opleiding die in lijn stond met de Sivananda stroming, heeft me erg geïnspireerd. Sinds 2006 geef ik met veel liefde Hatha yogalessen. Mijn kracht ligt in het geven van persoonlijke aandacht binnen de structuur van de groep en het maken van verbindingen.

Ik neem je mee op een reis waarin een balans tussen zachte en krachtige inspanning en ontspanning ontstaat. Die reis heeft een combinatie van Hatha yoga houdingen en Yin yoga, ademoefeningen (pranayama), flow (vinyasa) zoals Zonnegroet, maar ook meditaties van Osho en Yoga Nidra, de Yogische slaap. 

Ik ben helemaal gek op buiten yoga; en ik geef dan ook een aantal maanden per jaar buiten les op het mooie Zuiderstrand en tijdens yogavakanties in Zweden. Als het even kan zullen we ook enkele yogalessen van dit weekend buiten doen! Verbinding maken: de verbinding tussen de houdingen en de adem, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel, de verbinding met hetgeen er in jou leeft en de verbinding met de natuur.

Yoga kan jouw ontdekkingsreis zijn waarin je je bewustzijn ervaart, je zachtheid en kracht ontdekt en aandacht en balans oefent. Je positiviteit kan zich vergroten, je liefde en vertrouwen kunnen een boost krijgen. De verbinding die je maakt tussen body en mind kan er voor zorgen dat je je compleet voelt! 

Programma: Yang en Yin yoga

Energiek en in balans, verbindend en verstillend

In dit weekend is er genoeg ruimte om de ontdekkingsreis aan te gaan die yoga heet, de volgende elementen komen aan bod tijdens mijn lessen:

 

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een krachtige verwarmende Yang energie, of in een flow (Vinyasa yoga) werk je vanuit je adem om de levensenergie te laten stromen. Het versterken, oprekken en verlengen van de spieren en de dynamiek is kenmerkend.

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een zachte verkoelende Yin energie, de verstillende ultieme overgave. Het bindweefsel en de gewrichten, banden en pezen krijgen druk, worden rustig opgerekt én worden gehydrateerd. Er ontstaat ruimte en ook rust.

  • Je oefent een complete Sivananda yogales met twee pranayama’s

  • Je oefent "De Vijf Tibetanen" yoga serie, als "Fountain of Youth"

  • Je oefent Meditatie van Osho: vrij zijn in het hier en nu, Latifa meditatie uit het soefisme: dringt diep in je door, leidt tot bewustwording die verruimt en verdiept

  • Je leert bewust te ontspannen tijdens Yoga Nidra: de yogische slaap

 

Persoonlijke aandacht, sfeer, diepgang en balans tussen inspanning en ontspanning vind ik erg belangrijk tijdens mijn lessen. De lessen zijn voor een ieder toegankelijk, yoga doe je op je eigen niveau.

Ik bied je een heerlijk weekend aan; waarin je kan genieten, inspannen én ontspannen en tóch ook opgeladen en energiek naar huis gaat. Reis je ook mee?

10-12 mei 2019

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 Open workshop

20.00 diner

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

Relax arrangement

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

https://www.fitbodymind.nl/de-schouw-zeeland-accommodatie