Global Mala 2015 mala4

Global Mala 2016!

Door Margreet Zijlstra op zaterdag 20 augustus 2016 11:30

 Op 21 september wordt er wereldwijd GLOBAL MALA gevierd! Er komen weer vele yogi's bij elkaar. Ook YOGAPLEK doet weer mee, op zondag 18 september. Van 10.00-11.15 uur op het Zuiderstrand, afslag 11, een les voor het Goede Doel. Krachten bundelen, energie genereren, bewustzijn vergroten en aandacht voor global warming. Je doet toch ook mee? De les is voor ieder toegankelijk. Ons goede doel dit jaar is: Azahar Foundation. Je minimale bijdrage is € 10.

Deze foundation werkt samen met lokale ngo's (niet gouvernementele organisaties) aan verschillende projecten rondom educatie, kunst en yoga. Bijvoorbeeld met een weeshuis in Phnom Penh en een school in Battambang. De focus ligt op de docenten: jongeren van verschillende achtergronden worden opgeleid tot leraren - ook weer door lokale trainers. Door aan weeskinderen gratis les te geven in bijvoorbeeld yoga, Engels of drama, leren deze jonge docenten zichzelf én hun leerlingen over de geschiedenis, geweldloze conflictoplossingen en eigenwaarde.

Jivamukti yogadocente YOGESWARI is deze foundation gestart in Cambodja. 'Jonge mensen worden opgeleid tot positieve rolmodellen'.

Door kunst en yoga geven de jongeren het plezier en de kansen weer door. 'Misschien willen twee kinderen uit de yogales ook een docentenopleiding volgen. De rest van de leerlingen ervaart het plezier en de rust van yoga, dus ook hun brengt het iets.'

naast Cambodja heeft de Azahar Foundation onder meer met projecten in Colombia, Pakistan en Libanon samengewerkt. Het afgelopen jaar is Rwanda erbij gekomen.

meer info: www.azarharfoundation.org

Lees meer in het artikel: Kansen voor jongeren in Cambodja, Yoga Magazine, nummer 4

foto uit Yoga Magazine, nummer 4