Zweden yoga vakantie 16 13

Als een God(in) in Frankrijk!

Door Margreet Zijlstra op maandag 19 december 2016 19:16

Ga je in 2020 mee op een heerlijke yoga vakantie? We gaan met maximaal acht deelnemers op reis naar de Haute Saône. We verblijven in sfeervol vakantiehuis Le Romarin, in het vriendelijke dorpje Magny lès Jussey, op 6 uur rijden vanaf Nederland. Ik geef dagelijks twee yogalessen, aangevuld met stiltewandelingen en meditaties.

Vakantiehuis Le Romarin van Loes van Dijk en Joël Veuillier bevindt zich tussen Epinal en Dijon in de Haute Saône, midden Frankrijk. Het is een heerlijk, sereen oord in een rustige landelijke omgeving, perfect om je batterij weer op te laden. ´s Morgens en in de namiddag volg je yogalessen. Er is genoeg tijd en stilte om tussen de lessen door te ontspannen op je eigen manier. Zwemmen, lezen, rusten, schrijven, fotograferen, mijmeren, in de zon liggen of de omgeving verkennen. Het glooiende landschap nodigt uit om te fietsen, te wandelen, te paardrijden of te kanoën. Het wandelgebied begint meteen als je de deur van Le Romarin uitstapt! De maximale groepsgrootte is acht deelnemers. We gebruiken drie biologische maaltijden per dag en het verblijf is inclusief bedlinnen, handdoeken, gebruik van het zwembad en wifi. 

Yogalessen

Persoonlijke aandacht, sfeer, diepgang en balans tussen inspanning en ontspanning vind ik erg belangrijk. 

De lessen zijn een combinatie van

  • klassieke Hatha yoga houdingen, ademoefeningen (pranayama), Zonnegroet, easy Yang flow, Yin Yoga, Meridiaan yoga, Hormoonyoga

  • de Vijf Tibetanen, De Egyptische Zonnegroet, dynamische meditaties van Osho, Latifa Meditatie, Yoga Nidra (Yoga slaap, een liggende meditatie vorm)

Steden in de buurt

In je vrije tijd kun je genieten van mooie wandelingen in het heuvelachtige landschap met grote beuken- en eikenbossen van de Haute Sâone. Met de auto kun je de steden Langres, Besançon of Dijon bezoeken of een van de vele kastelen in de omgeving. 

Excursie

Gezamenlijk zullen we een excursie maken van een dagdeel, deze excursie heeft veel te maken met een gewas en een Franse specialiteit. 

 Accommodatie

Le  Romarin heeft vijf slaapkamers, waarvan drie kamers met twee eenpersoonsbedden, een kamer met één groot tweepersoonsbed (kingsize-180/200) en een kamer met één eenpersoonsbed. Er zijn twee badkamers en twee toiletten. Le Romarin heeft een keuken en een grote huiskamer met open haard. Tevens is er een grote centrale keuken waar de maaltijden worden bereid. Rond Le Romarin ligt een grote tuin met fijne ligstoelen, en is er een terras en een zwembad.

Maaltijden                                                                                             

De maaltijden worden zoveel mogelijk bereid met lokale en biologische ingrediënten. Als je speciale dieetwensen hebt, is het een goed idee om dit alvast door te geven, bij het maken van een reservering.

Carpoolen

We proberen gezamenlijk heen-en terug te reizen.

Prijs

Deze yoga vakantie is inclusief yogalessen en meer, accommodatie, biologische maaltijden, bedlinnen en handdoeken, gebruik van zwembad en wifi. Voor 2020 is de prijs plusminus €545. 

 We verheugen ons je te ontmoeten voor een week met yoga en meer! kijk op: https://www.vakantiehuis-le-romarin.com/